Mennyibe kerül egy külsős rendszergazda cég Magyarországon 2023-ban?

Sokan tisztában vannak azzal, hogy mennyire magasan vannak az IT óradíjak manapság. Ez tényleg így van? Mit állíthatunk a rendszerüzemeltetés díjáról? Alacsonyabb, vagy magasabb, mint a szokásos óradíjak Magyarországon? Íme, lássuk a számokat és indokokat azzal kapcsolatban, hogy mennyibe kerül manapság a rendszerüzemeltetés, és miért éppen annyi az annyi.

Mi a rendszergazda feladata?

A rendszergazda feladata, hogy az informatikai rendszer kiépítse, üzemeltesse, folyamatosan karbantartsa, igény szerint a beszerzési munkákat is ellássa. A szakember sokrétű tudással rendelkezik – ennek köszönhetően izgalmas és összetett munkakörnek tekinthető.

Milyen konstrukcióban vállalnak munkát külsős cégek?

A legtöbben átalánydíjas megoldást használnak, ez lényegében azt jelenti, hogy egy folyamatos havidíjért cserébe vállalják az azonnali hibaelhárítást és javítást.

Megéri külön alkalmazottat felvenni a feladatkörre?

Ez attól függ, hogy mennyi munka lenne, merülne fel pontosan. Abban az esetben, ha folyamatosan sok munka lenne, jobban járunk, ha felveszünk a feladatokra valakit – de ne felejtsük el, hogy nem érthet mindenhez egy adott szakértő sem.

Mik a pontos árak?

Érdemes lehet egy konkrét cég ajánlatait megtekinteni – például, a Hunet Kft pontosan megadja árait, hogy mennyiért vállalnak rendszerüzemeltetést. Sokan az átalánydíjas megoldást preferálják partnereik számára – ennek lényege, hogy egy viszonylag alacsony havidíj ellenében bármilyen jellegű feladatot ellátnak a cég alkalmazottai, akár 0/24-ben. Az óradíjak nagyjából 12-30.000 Ft között mozognak, vannak e feletti és ez alatt kínálatok is.

Ajánlott cikkek