Miért fontos, hogy a tetőszerkezet stabil legyen?

Nagyon fontos, hogy a ház tetőszerkezete kellően stabil legyen mindenkor. Ez azért elengedhetetlen, mert ez fog minket megvédeni a külső viszontagságoktól, valamint, ennek kell az egész felső konstrukciót megtartania. Mit tehetünk annak érdekében, hogy ezen szerkezet kellő stabilitást mutasson? Íme, a válasz – egy helyen – egy az egyben.

Legyen a tartógerenda stabil

Nagyon fontos, hogy a fő gerenda stabil legyen. A tartógerenda legyen olyan fából építve, amely tényleg megfelelő statikai szilárdsággal rendelkezik. Az építőmérnök feladata, hogy kiszámolja az ébredő erőhatásokat a gerendaszerkezet két végén, valamint annak közepén. A munka ezen részét mindig a statikus végzi.

Fontos a jó kivitelezés

Ezután következik a kivitelezés. Ez már a mesterember, tetőfedő, valamint ács feladata. Nekik kell az építőipari tervek szerint beépíteniük az alapanyagokat, azok beszerzése is sokszor az ő munkájuk, feladatuk. A jó szakember mindig megkéri a munkája árát – hiszen, kevesen vannak olyan mesteremberek, akik igazán igényes és megbízható munkát végeznek.

Egy jó tetőszerkezet akár 50 évig is megáll

A jó tetőszerkezet akár 50 évig is képes megállni. Ha jó a tervezés és kivitelezés, akkor ennyi időn keresztül nem kell költenünk rá, habár, a cserepek cseréje néha szükségessé válhat. Mindig meg kell kérdezni a tervezőmérnököket, hogy mit gondolnak, mennyi időn keresztül lesz használható a megépített konstrukció, ha mindenki jól végzi a dolgát.

Tipp: látogassunk el a Stabil Fedél honlapjára: https://stabil-fedel.hu/

Ajánlott cikkek