Mit kell tudnia egy jó gyártástechnológusnak?

Minden gyártástechnológiával foglalkozó mérnöknek érdemes tisztában lennie azzal, hogy mikből áll a szakma kihívása. Ennek az az oka, hogy többféle kompetenciát el kell sajátítania sikeresen egy ilyen szakembernek. Ilyen például a technológiai tervezés, mely számítógépes szerszámokkal történik, de ilyen lehet akár a megfelelő cserejavítás, szerviz is.

Hogyan válhat valaki technológussá?

Ehhez mérnöki diploma, vagy pedig egy CNC tanfolyam elvégzése lehet szükséges. Azok az emberek, akik mérnöki diplomát szeretnének, iratkozzanak be egy egyetemi képzésre. Ez lehet akár a GAMF, Óbudai Egyetem, vagy BME, mindegyik oktatási intézmény színvonalasnak számít. CNC technikussá igazából bármelyik szakközépiskola elvégzése után válhatunk, ez inkább gyakorlati szemlélettel ruházza fel az embert.

Mekkora lehet a kár, ha nem megfelelően vannak ezen munkák kivitelezve?

Ez a termelési volumentől függ, de általában hatalmas kiesést jelenthet egy cég számára. Hiszen, addig a technológiai munka többi része egész egyszerűen nem fog haladni, és arra se számíthatunk, hogy a partnereink, megrendelőink elégedettek lesznek a cég fellépésével. Ajánló: cserejavítással foglalkozó cég – CoWare:  https://coware.hu/hu/home-hu/

Hol tudunk dolgozni gyártási végzettséggel?

Lényegében bármilyen üzemben, cégnél, vállalatnál, vagy vállalkozásnál. Akár öntödében is szükség lehet ilyen szakemberekre, általában jó fizetést kapnak az esztergályosok, habár azt érdemes megjegyezni, hogy a munka tud veszélyes és nagyon stresszes lenni, a szoros határidők és a vezetőség kérései miatt.

Mi az igazán fontos?

Mindig gondoljuk át alaposan, hogy pontosan mely része érdekelne minket a technológiai munkáknak.

Ajánlott cikkek