A bűvészmutatványok tárháza szinte kimeríthetetlen!

Nagyon sokféle bűvésztrükk létezik. Vannak olyanok is, amelyek szinte evidensek: akár pár másodperccel a trükk megnézése után már tudjuk, hogy hol volt a kutya elásva. De olyanra is van példa, hogy akár hetekig gondolkodhatunk, egyszerűen nem látjuk át, hogy mi volt a szemfényvesztés a trükk eljátszása során.

Milyen trükkök léteznek?

Rengeteg különböző trükk van, ezeket egyrészt könyvekből, szakirodalomból, másrészt más szakemberektől lehet megtanulni. Vannak, akik saját trükköket találtak ki: ezek sokszor nem is „eredetiek” módszereiket tekintve, sokkal inkább másolás, csak más eszközökkel van az egész mutatvány kivitelezve.

Íme, pár olyan trükk, amelyek mindenki előtt ismertek kellenek, hogy legyenek:

Nyúlból galamb

Ismerős az a trükk, amikor a szakember előhúz egy nyulat a kalapból? Vagy az a pillanat, amikor az el is szalad? Vagy amikor átváltozik galambbá? Ezek olyan trükkök, melyek nem maradhatnak el.

A doboz átszúrva

A doboz átszúrása ősi trükk, de inkább a látványosságát érdemes kiemelni. Egy dobozt átszúrni semmiképp nem nehéz feladat: abban az esetben, ha a pengék nem igazik, és benyomódnak a doboz oldalán.

A kártya eltűnik

Előfordulhat, hogy a kártya egyik pillanatról a másikra eltűnik az egyik helyről. Ebben az esetben könnyen megeshet, hogy valamilyen szemkápráztató trükk áldozatai lettünk. Milyen kártyáról van szó? Kőr ászról? Pikk hatosról? Mindig azt a kártyát fogjuk látni a végén.

Tipp: ha szeretnénk igazán színvonalas bűvészmutatványt, akkor kérjük meg Betyár Csabi bűvészmestert, hogy rendezzen nekünk mutatványt!

Ajánlott cikkek