Milyen kapuszerkezeteket lehet kapni a hazai piacon?

Nagyon sokféle kapuszerkezetet lehet vásárolni manapság. Mi az oka annak, hogy a legtöbben rossz minőségű termékeket vásárolnak? Miért mondható el, hogy a választás nem egyszerű feladat, és hogy a legtöbb esetben a kapuszerkezet összetett mechanikával rendelkezik?

Vannak távvezérlésű megoldások

A távvezérlés a mechatronika egyik különleges apparátusa / tudománya. Ehhez persze több különféle terület átfogó ismerete is szükséges: a programozás, elektronika és mechanika egyidejű átlátása. Láthatjuk is, hogy erre a feladatra villamosmérnökök és mechatronikai gépészek alkalmasak a leginkább.

Léteznek egy-és kétszárnyas konstrukciók

Nem mindegyik kapu kétszárnyas – erre is gondoltunk már valamikor, korábban? Nagyon fontos annak a megértése, hogy a kétszárnyas konstrukciók mindig korszerűbbek, és kisebb a nyitási távolságuk is a helymegosztásnak köszönhetően. De nem mindig ezt az opciót használják manapság, erre is érdemes odafigyelni.

Vannak régimódi és vadonatúj típusok

A kinézet sem egyforma – és ez sem mindegy igazán. Nem mondható el, hogy a régimódi termékek rosszak lennének, ezek inkább csak a régi stílust képviselik. Nagyon fontos szem előtt tartani azt is, hogy a régiesebb nem jelent rosszat.

Milyen árakra számíthatunk?

Mégis milyen árakra számíthatunk? – Teszik fel rengetegen a teljesen jogos kérdést. Egy garázskapu a megfelelő kapunyitó szettel körülbelül 4-500.000 Ft-ba kerül, ez tulajdonképpen töredéke az egyéb költségeknek lakás vásárlás esetén, habár számottevő összeg. Ne felejtsük el, hogy az utcáról nézve a leglátványosabb eleme lesz a házunknak!

Ajánlott cikkek