A szex előnyei életünkre nézve

Tudtad-e, hogy a szexuális életed fontos egészségi előnyöket biztosíthat számodra? Tovább élünk, ha megfelelő érzelmi környezetben, rendszeres a szexuális életed. A szex izgalmas, örömforrás, jókedvre derít és igazából az egészséges kapcsolatod része kellene, hogy legyen.

Erősebb kötelékek a partnereddel

Van valami különleges abban, amikor a partneredet a karodban tartod szeretkezés közben. Ez a “játék” olyan erős kötelékeket építhet kettőtök között, amely miatt úgy érzed, hogy soha nem akarod elengedni a másikat. Ez a szex közvetlen mellékterméke!

Elmúlik a fejfájás

Szex közben, hirtelen és nagy mennyiségben szabadul fel “feel good” hormon, amely blokkolhatja a fájdalom jelző, átvivő anyagokat. Azt találták a kutatók, hogy a hát, nyak, fej és más fájdalom tünetek elmúlhatnak, a szex közbeni endorfin rush hatására. Beszéld rá a partnered, a fájdalmai elmúlhatnak.

Erősödik az immunrendszered

Ha állandóan gyengének érzed magad, próbálj egy picivel többet szexelni minden héten. Több vizsgálati anyagban is le van írva, hogy a szex fokozza az antitest, immunoglobulin A termelésed, amelyet az immunrendszered állít elő. A magasabb immunoglobulin A szint segíti a szervezeted, hogy távol tartsa a betegségeket.

Javítja a szíved egészségét

A statisztikák azt mutatják, hogy ebben az évben, minden 4-ik embernek szívinfarktusa lesz. Elég elborzasztó szám ez. Heti 2-szeri szex, nagymértékben csökkentheti az infarktusra való esélyed. Olvastam egy vizsgálatról, ahol azokat a férfiakat hasonlították össze, akik heti 2-szer éltek szexuális életet, azokkal, akik csak havi 1-szer. Az első csoport 45%-kal alacsonyabb eséllyel fog szívinfarktust kapni.

Ajánlott cikkek