A sikeres versenysport öt titka és alappillére

Sikeres versenysport

Ahhoz, hogy valaki sportolóként igazán sikeres és eredményes legyen, fontos, hogy a sikeres sport öt alappillérét mindig megtartsa. Ezek olyan „íratlan szabályok”, melyek alól nincs kibúvó: lehet valaki akár hobbisportoló a kerületi versenyen, vagy olimpiai versenyző.

A rendszeres edzés

Ahhoz, hogy tényleg ott legyünk a dobogón, nap mint nap edzenünk kell. Rendszeresen. Persze fontos a regeneráció is, és néha pihenni is kell, de minden nap tennünk kell azért, hogy tényleg elérjük a kívánt eredményeket.

A kiegyensúlyozott étrend

Mindig együnk elegendő mennyiségű nyers ételt, zöldséget és gyümölcsöt. De az is rendkívül fontos, hogy natúr húst juttassunk be a szervezetünkbe, mert a természetes fehérjék nagyon sokat tehetnek hozzá az étrendünkhöz. Lehetőség szerint táplálkozzunk minél változatosabban!

Az étrendkiegészítők

Mindig vegyünk magunkhoz elegendő mennyiségű étrendkiegészítőt. Álltatjuk magunkat, ha azt gondoljuk, hogy ezek nélkül igazán messzire fogunk jutni. 100%-ban természetes úton ma már senki nem lehet élsportoló. Például szükség van az Omega 3 pótlására.

A csapatmunka

Nem minden sportágban csapatban kell versenyezni. Ettől még nagyon fontos a csapatmunka, és az, hogy képesek legyünk az edzőinkkel és sporttársainkkal együttműködni. Ez bizony nem mindig egyszerű, hiszen jó adag alázat szükséges hozzá. De érzékkel és odaadással ez a képesség is fejleszthető.

A szolidaritás

Ne hajtsuk magunkat túl. Még élsortolóként se! Mert ez nagyon veszélyes lehet, és nem csak a szívbetegség kockázatát növeli meg, hanem annak az esélyét is, hogy a szezon előtt rossz állapotba kerülünk majd. Ennek az edzőink sem fognak örülni, ahogy a hozzátartozóink sem.

 

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.