A lényeg a jó termőföld és szőlőfajta

Jó termőföld és szőlőfajta

Nagyon sok ember gondolja azt, hogy minden csupán azon múlik, hogy milyen az érlelési technológia. Ez az elgondolás nagyon tévesnek bizonyul. Ennek egész egyszerűen az az oka, hogy a termőtalajon és a szőlőfajtán is hatalmas hangsúly van.

Milyen az ideális éghajlat?

Az ideális éghajlat a görög éghajlat – ugyanis itt kellően napsütötte a táj. A legjobb talán ez mindenfajta növénynek, de különösen a szőlőfajtáknak. Ráadásul itt a csapadák is megfelelő mennyiségű, sokszor nem is kell locsolni.

Mitől jó a termőtalaj?

Minden termőtalaj akkor jó, ha van benne kellő mennyiségű humusz és tápanyag. A szikes talajok rendkívül kedvezőnek számítanak minden tekintetben, hiszen a szőlőfajták igazán szeretik ezt, a legtöbb növénnyel szemben.

A szőlőfajta nagyon fontos

Nem minden szőlőfajta egyformán jó. Mindegyik más és más: vannak, amelyek sok permetszert és vegyszert igényelnek, és vannak, amelyek szinte semennyit. Mindig a számunkra ideális szőlőfajtát ültessük el.

Az érlelési technológia a mesterség lényege

Az érlelési technológia nagyon fontos. Alaposan gondoljuk át, hogy pontosan hogyan szeretnénk a szőlőt érlelni, a hordók fajtáját, de azt is érdemes szem előtt tartani, hogy más és más a különféle adalékanyagok helyes mennyisége.

További érdekes cikkek – Aksármi blog 

Ajánlott cikkek