Nagyon sok ember gondolja azt, hogy minden csupán azon múlik, hogy milyen az érlelési technológia. Ez az elgondolás nagyon tévesnek bizonyul. Ennek egész egyszerűen az az oka, hogy a termőtalajon és a szőlőfajtán is hatalmas hangsúly van.
Milyen az ideális éghajlat?
Az ideális éghajlat a görög éghajlat – ugyanis itt kellően napsütötte a táj. A legjobb talán ez mindenfajta növénynek, de különösen a szőlőfajtáknak. Ráadásul itt a csapadák is megfelelő mennyiségű, sokszor nem is kell locsolni.
Mitől jó a termőtalaj?
Minden termőtalaj akkor jó, ha van benne kellő mennyiségű humusz és tápanyag. A szikes talajok rendkívül kedvezőnek számítanak minden tekintetben, hiszen a szőlőfajták igazán szeretik ezt, a legtöbb növénnyel szemben.
A szőlőfajta nagyon fontos
Nem minden szőlőfajta egyformán jó. Mindegyik más és más: vannak, amelyek sok permetszert és vegyszert igényelnek, és vannak, amelyek szinte semennyit. Mindig a számunkra ideális szőlőfajtát ültessük el.
Az érlelési technológia a mesterség lényege
Az érlelési technológia nagyon fontos. Alaposan gondoljuk át, hogy pontosan hogyan szeretnénk a szőlőt érlelni, a hordók fajtáját, de azt is érdemes szem előtt tartani, hogy más és más a különféle adalékanyagok helyes mennyisége.
További érdekes cikkek – Aksármi blog